Pluimveehouderij

Achtergrond 162 x bekeken

Crucell haalt goede resultaten medicijn vogelpest

Biotechnologiebedrijf Crucell behaalde tot nu toe goede resultaten met tests voor antilichamen tegen verschillende varianten van het griepvirus.

Dat laat Crucell vandaag weten. De antilichamen zijn nog niet op mensen getest. Een van de geteste griepvirussen is de vogelpestvariant H5N1, dat volgens experts een epidemie zou kunnen veroorzaken. Uit de tests bleek dat de antilichamen de besmetting met H5N1 volledig wisten tegen te houden.

Ook H1N1 werd meegenomen in de tests. H1N1 is nagenoeg gelijk aan de variant die in 1918 wereldwijd veel slachtoffers eiste. De resultaten bij het voorkomen van besmetting door deze griepvariant waren ook goed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.