Pluimveehouderij

Achtergrond 164 x bekeken

China heft prijslimieten op levensmiddelen op

De Chinese regering heeft maandag de controles op de prijzen van veel levensmiddelen opgeheven omdat de inflatie de laatste tijd sterk afzwakt.

De prijslimieten werden eerder dit jaar ingevoerd omdat de angst bestond dat de sterk stijgende prijzen tot sociale onrust zouden leiden.

China legde in januari limieten op de prijzen van graan, kookolie, vlees, zuivelproducten, eieren en andere levenmiddelen. Chinese bedrijven moesten de overheid om toestemming vragen om hun prijzen te mogen verhogen. De inflatie in China bereikte in februari 8,7 procent, het hoogste niveau in twaalf jaar.

Inmiddels is de Chinese economie door de wereldwijde economische crisis sterk aan het afzwakken en is de inflatie bijna gehalveerd. Daardoor zijn levensmiddelen weer stukken goedkoper geworden en zijn de prijscontroles niet meer nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.