Pluimveehouderij

Achtergrond

Verenigd Koninkrijk officieel AI-vrij

Het Verenigd Koninkrijk heeft per 20 november 2008 officieel de status AI-vrij herkregen volgens regels van de OIE, de Wereldorganisatie voor Diergezondheid.

De regels van de OIE schrijven een interval van drie maanden voor tussen de uiteindelijke reiniging en ontsmetting van de besmette locatie en de officiële erkenning van het AI-vrij zijn, zo meldt Defra, het Britse ministerie voor voedsel en plattelandszaken.

Het Verenigd Koninkrijk heeft naar de meeste van zijn derdelandenmarkten de laatste 12 maanden geen pluimvee en pluimveeproducten kunnen exporteren als gevolg van drie AI-uitbraken in 2007 en 2008. Nu het Verenigd weer officieel AI-vrij is wordt toegang tot deze derdelandenmarkten weer mogelijk.

De handel met andere EU-landen was al op 8 juli 2008 hervat, gezien de aparte regels die voor AI gelden tussen de EU-lidstaten onderling.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.