Pluimveehouderij

Achtergrond 231 x bekeken 1 reactie

Verdere prijsdaling pluimveevoer

NOVEMBER 2008 - Met graanprijzen op interventieniveau kunnen de prijzen van de pluimveevoeders nog enkele euro’s verder dalen. Het dure soja blijft een remmende factor voor de voerprijsdalingen.

Graan in interventie

Er is dit seizoen een graanoverschot. De overschotten doen zich in het bijzonder voor bij zachte tarwe, gerst en mais. Het gevolg hiervan is dat de prijzen van alle granen op interventieniveau terecht zullen komen. Met een graanaandeel van rond 60 procent kunnen de pluimveevoeders voor het grootste deel profiteren van de graanprijsdaling.

Soja blijft duur

Helaas staat tegenover de prijsdaling bij de granen het gegegeven dat soja aan de dure kant blijft. Aangezien er toch wel gemiddeld ongeveer 15 procent soja in de voeders wordt verwerkt, is soja een remmende factor bij de aan de gang zijnde voerprijsdaling.

Meer in Pluimveehouderij, jaargang 38, nummer 13, 28 november 2008

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    J.P. Bierema

    Dit verhaal is van 17 November, het is nu 23 Januari. Komt er eens weer een nieuw verhaal te staan. De Nederlandse voerbranche houdt graag de voerprijzen zo lang mogelijk vast wanneer de prijzen dalende zijn. En niemand trekt zijn of haar mond los. LTO of NOP jullie kijken toch ook op deze site's of interesseert jullie dit niet?

Of registreer je om te kunnen reageren.