Pluimveehouderij

Achtergrond

Pluimveehouder redt kippen dankzij brandalarm

Een korte brand in een vleeskuikenstal met 15.000 dieren in Opende heeft zondagmiddag het leven van slechts enkele kippen gekost, doordat pluimveehouder Heij snel reageerde op het alarm en meteen zelf is gaan blussen.

Nadat het brandalarm afging is pluimveehouder Heij meteen met een eigen brandslang de brand te lijf gegaan. Toen de rookvorming in de vleeskuikenstal te erg werd arriveerde ook de brandweer. Deze had het vuur snel onder controle.Waarschijnlijk is kortsluiting van regelapparatuur in de onlangs gerenoveerde vleeskuikenstal de oorzaak van de brand. De schade bleef beperkt, de brand heeft een ventilator en een stuk dak verwoest. De vleeskuikens van 4 weken oud hebben geen schade opgelopen en kunnen naar verwachting gewoon met 6 weken naar de slachterij.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.