Pluimveehouderij

Achtergrond 661 x bekeken

Gerrit van de Berg

Vermeerderaar Gerrit van de Berg uit Ane (Ov) heeft op 24 november 2008 de Farmers for Farmers-innovatieprijs van mengvoercoöperatie ForFarmers gewonnen.

Gerrit van de Berg krijgt de Farmers for Farmers-innovatieprijs (€5.000) voor zijn idee voor de Quality Time-stal voor vleeskuikenouderdieren. De Farmers for Farmers-innovatieprijs wordt twee keer per jaar toegekend aan maximaal vier innovaties.

In de Quality Time-stal die Van de Berg momenteel bouwt, worden de hanen een gedeelte van de dag naar een aparte ruimte gelokt en daar gescheiden van de hennen gehouden. Dit om de hennen ’rust’ te geven. De Quality Time-stal moet het probleem van verminderde bevruchting en broeduitkomsten tackelen. De Animal Sciences Group (ASG) in Lelystad gaat onderzoek doen naar de effecten van de Quality Time-stal.

Vermeerderaar Gerrit van de Berg is bestuurder bij de NOP-kring Vermeerderaars.

Meer in Pluimveehouderij 13, 28 november 2008, pagina 16

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.