Pluimveehouderij

Achtergrond 169 x bekeken

Geen terugwerkende kracht voor salmonellaregeling

De subsidie voor de aankoop van salmonellavaccins kan in 2009 niet met terugwerkende kracht worden verleend.

De regeling wordt dit jaar voor het eerst ook ingediend bij de Europese Unie (EU). Subsidiëring is dan pas mogelijk vanaf de datum van goedkeuring van de regeling door de unie.

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) verwacht dat dit niet vóór augustus zal zijn, wat betekent dat pluimveehouders voor koppels die voor die datum zijn gevaccineerd wel heffing betalen, maar geen subsidie ontvangen.

Het PPE kijkt momenteel naar een oplossing. "We vragen ons nog steeds af of het niet net zoals andere jaren kan, maar het ministerie zegt van niet. We gaan dus voor plan B, het zoveel mogelijk beperken van de hinder voor de sector", aldus Ben Dellaert van het PPE. Als mogelijke oplossing noemt het productschap nationale financiering, totdat de EU de regeling heeft goedgekeurd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.