Pluimveehouderij

Achtergrond

Praktijkpilot nat voer legpluimvee gestart

Cehave Landbouwbelang Voeders, Bonda en Weda Holland starten gezamenlijk een praktijkpilot met een voerconcept met nat voer voor legpluimvee.

De praktijkpilot start deze week (week 43/2008). Als de pilotproef met nat voer voor legpluimvee succesvol is, wordt het nieuwe voerconcept in de eerste helft van 2009 gelanceerd, zo meldt Cehave Landbouwbelang in een persbericht van 20 oktober 2008. Nat voer voor legpluimvee wordt dan zowel in Nederland, België als Duitsland op de markt gebracht.

Bij een klant van Cehave Landbouwbelang Voeders

De praktijkpilot met nat voer voor legpluimvee gaat van start bij een van de klanten van Cehave Landbouwbelang Voeders. Met een door Weda Holland nieuw ontwikkeld meng- en doseersysteem wordt het voerconcept met nat voer voor pluimvee onder praktijkomstandigheden getest.

CCL werkt samen met drie partijen

Het onderzoek naar nat voeren bij pluimvee wordt gedaan door Cehave Landbouwbelangs researchdochter CCL. Cehave Landbouwbelang Voeders levert nutritionele kennis en de kernvoeders, Weda Holland heeft de voerinstallatie ontwikkeld en Bonda levert (kennis over) natte bijproducten.

Eerder succesvolle proeven op Laverdonk

Voorafgaand aan de praktijkpilot zijn proeven gedaan op researchfarm Laverdonk van CCL. Op de voerkosten kon enkele procenten bespaard worden en bij de juiste rantsoensamenstelling bleken ook betere technische resultaten haalbaar te zijn. Het natte voer zorgt voor toename in aantal eieren en eigewicht, lagere voerconversie, betere uniformiteit en gewichtsontwikkeling van de leghen en minder uitval.

Subsidie via CERES

Cehave Landbouwbelang doet in haar R&D-programma ter ontwikkeling van kostprijsverlagende voerconcepten onderzoek naar natte bijproducten bij legpluimvee. Regionaal beschikbare natte bijproducten kunnen een bijdrage leveren aan kostprijsverlaging en verhogen ook de duurzaamheid van de Nederlandse veehouderij. Het project krijgt subsidie van de Europese Unie via CERES, Europees economisch stimuleringsprogramma Regio Noord-Brabant.

Cehave Landbouwbelang
Cehave Landbouwbelang Voeders
Bonda
Weda Holland
• CCL

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.