Pluimveehouderij

Achtergrond 999 x bekeken

Plukon Royale rondt overname Flandrex af

De overname van de pluimveeslachterijen Flandrex Nederland bv in Asten (Nederland) en Flandrex SA in Moeskroen (België) door Plukon Royale bv is rond.

Eind augustus 2008 maakte Plukon Royale bekend een letter of intent te hebben getekend met Cehave Landbouwbelang en het Belgische United Intertrust nv over de overname van de Flandrex Groep. Hiermee wil onderneming zijn positie op de Europese pluimveevleesmarkt verstevigen en verder uitbreiden.

Plukon Royale: €500 miljoen omzet

Plukon Royale slacht ruim 3 miljoen vleeskuikens per week. De hiermee gerealiseerde omzet bedroeg in 2007 circa 500 miljoen euro. Plukon Royale heeft 9 vestigingen waarvan 6 in Nederland, 2 in Duitsland en 1 in België. Bij deze vestigingen werken in totaal 2.400 medewerkers.

De twee pluimveeslachterijen van Flandrex slachten en verwerken wekelijks 1 miljoen vleeskuikens. De omzet bedraagt circa 130 miljoen euro. Op beide productielocaties werken tezamen 200 medewerkers.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.