Pluimveehouderij

Achtergrond 205 x bekeken

PPE-bestuur stelt hoger tarief Verin ter discussie

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) moet de tariefsverhoging van de certificerende instantie Verin onderzoeken.

Dat vindt het bestuur. Bestuurslid Gert-Jan Oplaat kaartte tijdens de PPE-vergadering de tariefsverhoging aan. "De IKB-controles worden verplicht uitgevoerd door Verin, dat opeens de tarieven heeft verhoogd van 80 naar 150 euro. Kunnen we daar wat tegen doen?"

Volgens PPE-secretaris Ben Dellaert constateert Verin dat de controles meer werk en kosten omvatten dan geschat. "We kunnen wel bekijken in hoeverre het zin heeft om een nieuwe inschrijvingsronde te houden. Misschien dat andere controlerende instanties bij nader inzien toch interesse hebben." Het bestuur vindt dat dan ook de oorzaak van de stijging bekeken moet worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.