Pluimveehouderij

Achtergrond

Moba FL 500-loader snelste ter wereld

De Moba FL 500-loader heeft een capaciteit van 180.000 eieren per uur.

Met die capaciteit van 180.000 eieren per uur is de Moba FL 500-loader de snelste loader ter wereld. De capaciteit van de loader sluit goed aan bij eiersorteermachines met een hoge capaciteit. Moba presenteert de Moba FL 500-loader op de vakbeurs EuroTier 2008 in Hannover 11 t/m 14 november 2008. De standaard productieserie is vanaf begin 2009 verkrijgbaar.

Common speed loading

Moba heeft voor het met hoge capaciteit opleggen van eieren een geheel nieuwe technologie ontwikkeld: common speed loading. Hierbij worden de eieren op de lopende rollenbaan geplaatst, terwijl de zuigkop korte tijd op dezelfde snelheid beweegt als de rollenbaan. Dit verklaart de hoge capaciteit en de grote betrouwbaarheid van het opleggen van de Moba FL 500-loader.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.