Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Met kerst eieren voor klanten Voedselbank

Nederlandse pluimveehouders doen de gezinnen die zijn aangewezen op een Voedselbank met Kerstmis eieren cadeau.

De komende tijd worden in totaal 150.000 eieren ingezameld. Het gaat om een actie van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), zo meldt De Telegraaf.

Gert Jan Oplaat: 'Een aantal waar ik van schrok'

NVP-voorzitter Gert-Jan Oplaat: „De pluimveehouders in ons land liggen wel eens onder vuur. Hiermee willen we onderstrepen dat we niet alleen veel doen aan milieu en voedselveiligheid, maar dat ook onze maatschappelijke betrokkenheid groot is.”

Volgens NVP-voorzitter en voormalig Tweede Kamerlid is vooraf bij de Voedselbank geïnventariseerd hoeveel eieren nodig zijn: „Landelijk zijn 15.000 gezinnen aangewezen op de Voedselbank, een aantal waar ik overigens van schrok. We hebben afgesproken dat we ieder huishouden tien eieren willen schenken.”

Inmiddels zijn er al 80.000 eieren binnen. Gert-Jan Oplaat: „Het streefaantal gaan we dus zeker halen. Uiteraard gaat het om toezeggingen. De eieren worden pas vlak voor kerst aangeleverd zodat elk huishouden dat klant is bij de Voedselbank straks een vers eitje bij het ontbijt heeft.”

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    down under

    Maak er maar 149.990 eieren van want ik heb een donkerbruin vermoede dat het gezinnetje van Hertog Jan Oss als eerste aan de balie zal staan en hem gun ik het niet. Dit omdat hij blij is dat hij niet van boeren afstamt en daarom denkt er ongelimiteerd tegenaan kan schoppen met zijn schoferende tirades.

Of registreer je om te kunnen reageren.