Pluimveehouderij

Achtergrond 171 x bekeken 3 reacties

Kamp (VVD) vertrekt uit Kamer, Oplaat niet terug

VVD-Kamerlid Henk Kamp wordt commissaris op de Nederlandse Antillen.

Hij moet de omvorming van de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius tot bijzondere gemeenten begeleiden.

Eerder deze week werd bekend dat Hans van Baalen in juni 2009 de VVD-fractie verlaat voor het Europees Parlement. Dat zou de weg vrijmaken voor een terugkeer van landbouwwoordvoerder Gert-Jan Oplaat in de Kamer.

Oplaat liet eerder weten daarvoor niet te voelen. Nu de mogelijkheid zich concreet voordoet blijft hij bij zijn standpunt, zei hijvanmiddag desgevraagd. "Ik zou dat slordig vinden tegenover de organisaties waarvoor ik nu werk. Bovendien heb ik het prima naar mijn zin."

Oplaat is voorzitter van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Daarnaast is hij sinds kort voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, en heeft hij verschillende adviesfuncties, onder meer bij Adviesbureau PTC+ en Royal Haskoning.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Johan

  Van Balen naar Europa, Kamp naar de Antillen, en oplaat niet terug. De rechtervleugel van de partij worden alle veren uitgetrokken. Wat overblijft is een soort D66, heeft de VVD nog wel bestaansrecht?

 • no-profile-image

  dirk

  blij dat oplaat bij de pluimveehouders blijft. Maar waarschijnlijk kan hij in de kamer meer voor de hele sector betekenen.
  Misschien moet de NVP op zoek naar een stand-in. Zal heel moeilijk worden. Ik luister liever naar Oplaat dan Gore.

 • no-profile-image

  dirk

  Laat Oplaat maar lekker blijven waar hij zit We hebben hem meegemaakt ten tijde van de mkz crisis Ik roep op niet in de kamer heeft alles te maken van zijn opstelling tijdens de mkz crisis Boeren op de bedrijven iets beloven en in de kamer heel iets anders doen Daar zitten er nu ook te veel van

Of registreer je om te kunnen reageren.