Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 4: slachtkippenprijs stijgt

Voor de tweede week achtereen stijgen de slachtkippenprijzen. De stijging van de slachtkippennoteringen verschilt: de NOP-notering laat de slachtkippenprijs 2 cent stijgen, de Pluimveebeurs Barneveld houdt het bij 1 cent stijging en Deinze laat de prijs zelf gelijk blijven, maar dat is dan wel na een stijging van maar liefst 4 cent vorige week (week 3/2008). De stijgingen van de slachtkippenprijzen komen na een periode van vaste prijzen gedurende drie weken rond de jaarwisseling.

Vleeskuikenmoederdieren

De prijzen van de vleeskuikenmoederdieren stegen bij de NOP-notering, op de Barneveldse beurs én in Deinze met 2 cent. Vorige week waren de noteringen van de vleeskuikenmoederdieren gelijk gebleven.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.