Pluimveehouderij

Achtergrond 220 x bekeken 1 reactie

Week 4: daling kuikenprijs dreigt

Op Pluimveebeurs Barneveld bleef na veel discussie de prijs voor niet-contractgebonden kuikens onveranderd. Ook de basiscontractprijs voor komende week blijft nog ongewijzigd. Daarbij is er ook rekening mee gehouden dat volgende week de kuikens van de (lagere) opzetten van Kerstmis en Nieuwjaar op de markt komen. Gehoopt wordt dat vraag en aanbod dan zodanig in evenwicht zijn dat de vleeskuikenprijzen op peil kunnen blijven. Anders zullen de beursprijzen en de basiscontractprijs dalen.

Kuikenexport stroperiger

Langzaam maar zeker neemt de druk op de vleeskuikenmarkt toe. De afzet op een paar belangrijke buitenlandse bestemmingen begint wat stroperig te verlopen.
Verenigd Koninkrijk - Met name de verkopen naar het Verenigd Koninkrijk verlopen almaar moeizamer. Dit wordt toegeschreven aan de koersverhouding pond-euro, aan de AI-perikelen in Engeland en aan de acties van kok Jamie Oliver in zijn tv-programma (hij elektrocuteerde publiekelijk een kuiken). Leveranciers op die markt hebben afgelopen week een deel van de productie ingevroren.
Duitsland - Ook Duitse uitsnijderijen en retailers maken pas op de plaats en dringen aan op lagere inkoopprijzen.
Beurscrisis - En verder heeft de mondiale ‘beurscrisis’ zijn weerslag. Het maakt consumenten mogelijk wat terughoudender.

Royaal aanbod levende kuikens

Anderzijds is het aanbod van levende kuikens royaal en er worden volop kuikens opgezet.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Broedei

  En dan te bedenken dat het dreigende is, dat een slachterij straks waarschijnlijk een dag in de week stil komt te liggen, omdat er geen broedeieren zijn.
  En toch zo een knappe anelyse.

  Tja dat krijg je als er steeds te weinig aan de vermeerderraa wordt betaald.

  Kanp gedaan.
  Mar beter je huiswerk maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.