Pluimveehouderij

Achtergrond 201 x bekeken 3 reacties

Week 3: weinig beweging eierprijzen

De NOP-richtprijs noteerde aan het eind van week 3/2008 over de hele linie (kooi-eieren wit en bruin, scharreleieren wit en bruin, en dan vooral bij de witte) iets hogere noteringen (naast enkele gelijkblijvende prijzen).

De PVE stelden op donderdag vast dat er in de eiermarkt deze week niet bijster veel beweging zat. De bestellingen zijn normaal en de eierprijzen zijn per saldo stabiel. Per saldo, want men realiseerde afhankelijk van soort en gewicht zo hier en daar wel een kleine plus of een kleine min, wat in individuele gevallen wel degelijk een groot verschil kan maken.

Eiproductenindustrie houdt zich nog gedeisd

De eiproductenindustrie vraagt wel naar eieren, maar ook vanuit dit marktsegment valt er weinig spannends te melden. Het is duidelijk te merken dat de eierprijzen op dit moment toch nog steeds duidelijk boven het niveau van andere jaren liggen en dat heeft invloed op de eieraankopen van de eiproductenindustrie. Eierverwerkers kopen alleen het hoognodige en zullen pas echt in de eiermarkt komen als de eierprijzen gaan dalen, of indien men voor de eigen afzet echt meer eieren moet aankopen, zoals bijvoorbeeld voor de verwerking richting Pasen.

Eieraanbod wisselt

Het eieraanbod wisselt, waarbij vooral kooi-eieren ruim beschikbaar zijn.

(bron: PVE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Eggmen

  Op dit moment zien wij duidelijk een betere vraag vanuit de industry.

  De eiprodukten industrie in Nederland is afgelopen week ook aktief geworden en zoekt eieren. Duitsland en Frankrijk zijn ook nog steeds koper van Industry eieren.

  De prijzen die men wil betalen liggen op het zelfde niveau tot iets hoger dan de afgelopen week , maar men kan niet de aantallen kopen die gewenst zijn.
  Voor ons is dit een signaal dat de prijzen de komende dagen waarschijnlijk sterker zullen gaan stijgen.

  Wat ook een positief effect heeft is het feit dat de "derde" landen weer aktief aan het kopen zijn. Hier worden duidelijk betere prijzen gerealiseerd.

  Op dit moment is de consumptie in de discount nog een beetje zwak , maar als deze ook nog aantrekt dan zullen we sterk stijgende prijzen gaan zien.
  Wij verwachten dat de noteringen volgende week sterker zullen stijgen dan afgelopen week.

  Onze visie blijft hetzelfde , namelijk dat de notering van de kooi eieren de komende tijd een stijgende lijn zal laten zien.

 • no-profile-image

  vd Zanden

  Hallo Eggman
  Is dit niks voor jou om het eiersentiment in de pluimveehouderij gaan te schrijven ?

 • no-profile-image

  Eggmenn

  Hoezo ? Zijn de huidige berichten dan niet goed genoeg ?

  Wij hebben de afgelopen weken onze mening over de markt gegeven en indien er interesse in bestaat zullen we dat blijven doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.