Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Week 3: goede vraag kuikenvlees

De vrije kuikenprijzen en de basiscontractprijs stabiliseerden deze week.

Verzadiging bij consument valt mee

Het beeld op de markt van kuikenvlees oogt nog steeds vriendelijk. Normaliter is er direct na de feestdagen bij de consument meestal wel enige verzadiging merkbaar, maar dat lijkt dit jaar mee te vallen. Vorige week leek dat jaarlijkse beeld van verzadiging bij de consument kortstondig wel even terug te keren, maar een aantal informanten meldde deze week dat er toch weer een behoorlijke vraag naar kuikenvlees was. De kuikenvleesconsumptie ligt in Nederland en ook in de ons omringende landen op een heel acceptabel peil.

Verenigd Koninkrijk: problematisch

De afzet naar het Verenigd Koninkrijk lijkt volgens enkele informanten toch problematisch te worden. Het Engelse pond komt steeds meer onder druk te staan en omdat er vanuit Nederland nogal wat kuikenfilet aan het Verenigd Koninkrijk wordt geleverd, wordt het een moeilijk verhaal om daar enigszins kostendekkend uit te komen.

Vers en diepvries goed af te zetten

Hoewel de versafzet van kuikenvlees verder nog redelijk goed op peil lijkt te blijven, gaf een enkele informant toch wel aan dat er nu zo hier en daar weer wat meer kuikenproduct wordt ingevroren. Over het algemeen is men overigens best in staat om ook de diepvriesdelen goed weg te zetten.

Roemenië: verladers moeilijk te vinden

De vraag vanuit Roemenië naar kuikenbouten is zeker niet slecht, maar er werd al eerder gemeld dat men soms moeite heeft om verladers te vinden en dat blijft voor sommige marktpartijen een probleem. Kuikenpoten zijn, zeker als het de zwaardere soorten betreft, goed gevraagd.

Verre Oosten: verbetering afzet kuikenvleugels

De afzet van kuikenvleugels naar het Verre Oosten was de laatste tijd wat moeizamer geworden, maar er zijn signalen dat daar verandering in gaat komen. Een enkele handelaar oordeelde daar inmiddels toch weer wat positiever over, ondanks het probleem van de dure euro.

Vriendelijke kuikenmarkt, ondanks probleempjes

Samenvattend: hoewel er dus wel enkele kleine probleempjes op de kuikenmarkt zijn, blijft de kuikenmarkt nog behoorlijk vriendelijk van toon.

(bron: PVE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    vleeskuikenhouder

    Wat een zielige rij met smoesjes hebben de informanten van het PVE weer verzonnen om voor de zoveelste week de BCP niet te verhogen. Termen als acceptabelpeil;kostendekkend;ingevroren;verladers; dure euro en behoorlijk vriendelijk zijn alleen maar smoesjes om de prijs laag te houden. De werkelijke argumenten zijn :het loopt als een trein;Storteboom zegt zelfs tegen de broederij leg maar vast in voor die en die vleeskuikenhouder,zodat die met een paar dagen weer vol zit. En die mensen trappen er nog in ook,terwijl de saldo's ronde na ronde fors achteruit gaan door de forse stijging van de voerprijzen. Collega's wordt nu eens wakker en blijf langer leeg staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.