Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Week 1: druk op eierprijzen

De eierafzet in de weken van Kerstmis en Nieuwjaar was zeker niet slecht en de vraag en bestellingen op de eiermarkt ogen nog redelijk stabiel.

De prijzen van zowel kooi-eieren als scharreleieren staan echter onder druk, waarbij de prijs van scharreleieren wat sneller daalt dan die van kooi-eieren. De prijzen lijken dus weer wat naar elkaar toe te kruipen.

De eierproductie moet normaal van omvang zijn, want volgens de pakstations zijn er voldoende eieren beschikbaar.

De eiproductenindustrie blijft nog steeds opvallend rustig. Veel eierverwerkers waren de afgelopen dagen gesloten en blijkbaar beschikt de eiproductenindustrie nog over voldoende voorraden. Op zich is het niet zo vreemd dat de eierverwerkers niet veel eieren vragen, want in een markt met dalende eierprijzen zal men zo lang mogelijk wachten.

(bron: PPE)

Albert Papenburg

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freiland

  kom net uit de supermarkt,AH,ik heb niet de indruk dat de consumentenprijs onder druk staat,tevens lijkt het me sterk dat de eiproductenfabriekanten""die volgens deze auteur al maanden bijna geen eieren meer kopen""uberhaupt nog voorraden hebben.

 • no-profile-image

  Eierboerke

  De eiproduktenfabriekanten verwachten ieder jaar dat de markt vanaf week 52 tot en met week 2 daalt. Daarom stopt men met kopen vanaf week 50 zodat men het jaar uitgaat met een kleine voorraad.

  Week 52 en week 1 krijgt men de vaste aanvoer binnen , die men gebruikt om de voorraad weer een beetje op peil te brengen. Dit kan men doen omdat er weinig gebroken wordt in verband met de feestdagen.

  Dit jaar gaat het waarschijnlijk anders dan iedereen verwacht. De prijzen zakken namelijk minder sterk.
  Het gevolg zal zijn dat de industry volgende week een beslissing moet gaan nemen of men nog een week wil wachten of dat men al begint met kopen.

  Wij verwachten dat de industry volgende week gaat kopen en dat de notering van week 1 de laagste notering zal zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.