Pluimveehouderij

Achtergrond 353 x bekeken

Marianne Thieme

Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) is 14 januari 2008 benoemd tot Dierenbeschermer van het Jaar.

Marianne Thieme neemt de titel Dierenbeschermer van het Jaar over van Krista van Velzen, die deze titel droeg sinds 25 januari 2007.

Volgens de Dierenbescherming, die de titel Dierenbeschermer van het Jaar toekent, zorgt Marianne Thieme er met haar Partij voor de Dieren voor dat dierenwelzijn vrijwel dagelijks in de politiek aan de orde komt. „De partij functioneert duidelijk als aanjager van het debat over dierenwelzijn, waardoor andere fracties niet kunnen achterblijven op dit onderwerp. Dat was goed te zien in de diverse partijprogramma’s bij de laatste verkiezingen. Ook tijdens de behandeling van de laatste twee begrotingen van het ministerie van Landbouw kreeg dierenwelzijn dankzij de Partij voor de Dieren een prominente plek.
Verder diende de partij met succes moties in die onder meer oproepen om het zogenaamde ‘Dierentuinbesluit’ snel te evalueren, de ‘verrijkte kooi’ voor leghennen - die de over vier jaar verboden legbatterij zou moeten vervangen – te verbieden en de Algemene Inspectiedienst (AID) meer capaciteit voor controle en handhaving te geven.”

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.