Pluimveehouderij

Achtergrond 262 x bekeken 2 reacties

Druiven zorgen voor gezonder kippenvlees

Dat het vruchtvlees van druiven de nodige anti-oxidanten bevat, was al bekend.

Maar de pit van de druif blijkt ook stijf te staan van deze kankervoorkomende stoffen. Vooral bij kippen, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek, gepubliceerd in de Journal of Food Science.

De druiven zouden ervoor zorgen dat het vlees van de kippen gezonder zouden worden voor de consument. Extracten van de druivenpitten zouden een goed voedingssupplement voor het pluimvee kunnen zijn. Die zou een natuurlijk alternatief zijn voor bepaalde chemicaliën die de kippen nu voorgeschoteld zouden krijgen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    lutje

    van druiven krijg ik erg veel last van droge ogen en dat is een allergie waar ik dan weer pillen voor moet slikken.dus gezond zijn druiven niet.dat komt omdat er op gespoten wordt waarschijnlijk zitten daar gloor delen in daar ben ik n.l. allergies voor.voornamelijk die kleine druiven zonder pit.daarom krijgen mijn gezinsleden ze ook niet om te voor komen dat ze er ook last van krijgen.

  • no-profile-image

    J de Haan

    Coq au vin?

Of registreer je om te kunnen reageren.