Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Enorme ruiming in Beieren wegens vogelpest

Twee eendenbedrijven in Beieren worden geruimd nadat tests hebben uitgewezen dat er vogelpest van het type H5N1 heerst. Het is de grootste noodruiming ooit in Duitsland.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Op: http://www.br-online.de/umwelt-gesundheit/thema/vogelgrippe/index.xml
  ---- een uitgebreid verslag plus foto's.
  En ze blijven maar volhouden dat het door wilde vogels komt....knap met zulke dichte gebouwen. Zou contact tussen de bedrijven niet de oorzaak zijn? De wilde vogels zijn in 2005 besmet toen ze in de Balkanlanden besmet stalmateriaal gedumpt hebben. Boontje komt om z'n loontje.
  Wordt het niet eens tijd industriepluimvee te gaan vaccineren? Dat is een stuk goedkoper dan dit soort enorme acties waar honderden mensen en talloze diensten bij betrokken zijn. Allemaal gemeenschapsgeld en je hoort er niemand over terwijl vaccinatie een fractie kost.

Of registreer je om te kunnen reageren.