Pluimveehouderij

Achtergrond 209 x bekeken 3 reacties

Biologische kippen weer naar buiten

Biologische pluimveehouders vinden het welletjes. Ze willen dat hun kippen, ondanks de door minister Gerda Verburg (Landbouw) ingestelde afschermplicht, weer naar buiten kunnen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  TVS

  Helemaal eens met Torsius! De kippen naar buiten OK! Maar niet spelen met vuur. En zeker niet met voor de consument gewenste praat de sector op het spel zetten. Ga werken aan een structurele oplossing voor de buitenloopkippen! Doe bv als met weidemelk(koeien gegarandeerd een aantal maanden in de wei). Een vaste periode van bv half mei t/m half september buiten en de rest van het jaar binnen(met gebruik van wintergarden)

 • no-profile-image

  leo

  de minister kan niet anders wij als biologische pluimveehouders wel namelijk vaccineren en nie langer mauwen

 • no-profile-image

  W.Torsius.

  emoties te over!! We hebben met belangen van een totale sector rekening te houden. 1 keer vogelpest was genoeg. Een beetje pluimveehouder kan ondanks dat de kippen binnen zitten ervoor zorgen dat de stres minimaal is , en dat de uitval niet verhoogd. Mijn ervaring leert zelfs dat, als ze binnen blijven ,de kippen meer eieren leggen.
  Graag wil ik de kippen buiten laten, om aan de biologische eisen te voldoen, maar niet ten koste van de rest v.d sector. Er is al (financiele) ellende genoeg geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.