Pluimveehouderij

Achtergrond

Basiscontractprijs blijft op 76,5 cent

Week 37 - De markt van kuikenvlees is nog steeds redelijk vriendelijk. De basiscontractnotering is gelijk gebleven op 76,5 cent. En ook de vrije kuikenprijzen zijn gelijk gebleven: bij zowel de zware kuikens als de lichte kuikens op 88 tot 90 cent.

Goede vraag naar vers kuikenvlees

De vraag naar vers kuikenvlees vanuit de binnenlandse retail ligt nog altijd op een zeer acceptabel niveau.
Ook de reguliere Europese versmarkten blijven interesse tonen in vers kuikenvlees. Er zijn veel reclameacties met kuikenfilet bij de diverse retailers en dat heeft zijn weerslag op de vraag naar dit product.

Oost-Europa neemt kuikenbouten goed af

Veel van de reguliere Oost-Europese afzetgebieden, zoals Roemenië, zijn goed in beeld voor bij de afzet van bevroren kuikenbouten. De prijzen van deze kuikendelen liggen voor veel van deze potentiële afnemers kennelijk op een acceptabel niveau.

Prognose:

kuikenprijzen stabiel

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.