Pluimveehouderij

Achtergrond 766 x bekeken

Prinzen Pallet Loader

Prinzen Machines in Aalten heeft zijn eerste Pallet Loader eind juli geïnstalleerd bij Freilandkippenhouder Nico Korsten in Leveroy.

De Prinzen Pallet Loader van Prinzen Machines zet de stapels kunststof trays op een kunststof pallet en legt daar ook de kunststof tussenlagen (dividers) tussen.

100.000 eieren per uur

De Pallet Loader heeft een maximale capaciteit 120.000 eieren per uur, maar in de praktijk met wisselen van volle pallets circa 100.000 eieren per uur. De Prinzen Pallet Loader levert een aanzienlijke arbeidsbesparing en -verlichting op.

Nico Korsten investeert bewust in Pallet Loader

De investering van Nico Korsten in de Prinzen Pallet Loader past in Korstens plannen om zijn huidige aantal Freilandhennen (circa 45.000) te verdubbelen.
En de investering in de Prinzen Pallet Loader sluit ook aan op de plannen van zijn eierafnemer om op korte termijn een Prinzen De-Palletizer aan te schaffen.
Freilandkippenhouder Nico Korsten zette tot voor kort zijn eieren in rolcontainers, maar stapt met ingang van de nieuwe ronde (de jonge hennen komen in week 33 van 2007) over op het verpakken op kunststof trays en pallets van Twinpac.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.