Pluimveehouderij

Achtergrond 859 x bekeken

Kalkoenenhouder treft schikking over ruiming

Kalkoenenhouder Dion Cobben in het Limburgse Moorveld heeft een schikking getroffen met het ministerie van landbouw over de vergoeding voor de ruiming van zijn bedrijf in de vogelpestperiode in 2003.

Volgens Cobben was de ruiming niet nodig. Hij kreeg gelijk van het College van Beroep van het Bedrijfsleven.

Het kalkoenenbedrijf van Cobben in Moorveld met twaalfduizend dieren ligt twintig kilometer verwijderd van het dichtstbijzijnde van vogelpest verdachte bedrijf in 2003. Dat was een kalkoenenbedrijf in Koningsbosch. Het ministerie van landbouw vond het destijds nodig om het bedrijf van Cobben te ruimen.

Cobben vocht die ruiming tijdens een hoorzitting bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in februari 2004 aan. Dat college kwam in juni vorig jaar tot de slotsom dat er geen aantoonbare veterinaire reden was om het bedrijf van Cobben te ruimen.

Of registreer je om te kunnen reageren.