Pluimveehouderij

Achtergrond 227 x bekeken 1 reactie

Massale afmaak pluimvee Tsjechië

In twee Tsjechische pluimveehouderijen zijn 70.000 dieren gedood als voorzorgsmaatregel tegen de vogelpestvariant H5N1.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Als men nu eens preventief gaat vaccineren en de EC het verhandelen binnen de Unie van gevaccineerd vlees/eieren toestaat, dan is het hele H5N1 probleem hier (Europa) opgelost.
  Die vaccinatie moeten ze er gewoon doorduwen ongeacht de mening van Derde Landen buiten de EU.
  Als de hele EU vaccineert en toch exporteert kunnen ze er toch niks aan doen. Dat gebeurt ook met GMO voedingsmiddelen. Ze mengen gewoon het genetisch gemanipuleerde spul met het schone spul en maken het gewone spul loeiduur want dat moet 'apart' gehouden worden. Zo wordt iedereen gedwongen toch genetisch gemanipuleerd veevoer aan z'n dieren te verstrekken want dat heeft een normale prijs omdat schoon geproduceerd voer onbetaalbaar is geworden en je dus geen stuiver meer kunt verdienen.

  Het is een hele smerige methode maar als ze het met GMO's zo flikken kan dat net zo makkelijk met gevaccineerde dierproducten. Testen is toch veel te duur en daarvoor is de omzetsnelheid te groot omdat het om 'vers' gaat.

  Alleen door vaccinatie zijn besmettelijke en gevaarlijke ziektes uit te roeien.
  Dat de Middeleeuwen nog altijd niet voorbij zijn in de EU terwijl er steeds meer en telkens weer uitbraken H5N1 zijn is onbegrijpelijk voor een weldenkend mens.

  Je vaccineert je kinderen toch ook tegen van alles? En die kinderen worden wel blootgesteld aan H5N1 zolang pluimvee niet gevaccineerd wordt.

  Hoewel m.i. die mensengriep pandemie er niet van komt, is een enorme uitbraak in Nederland of in de ons omringende landen van H5N1 wel voldoende voor een flinke ontwrichting van de maatschappij. En het in discrediet geraken van pluimveeproducten.
  Wie hoort hoe het er lokaal aan toeging in Duitsland vorige week, waar geruimd werd ook bij particulieren, ziet de beelden van 2003 weer.
  Zij die dat meegemaakt hebben zijn nog altijd tamelijk getraumatiseerd en zijn ieder vertrouwen en geloof in de overheid verloren (waarvoor trouwens niet eens een uitbraak nodig is...).

  We nemen de berichtgeving over ruimingen in verweggistan maar voor kennisgeving aan. Die aantallen zeggen een gewoon mens toch niks.
  Hoe het bij de geruimde gezinnen (boeren en particulieren) voelt, dat is toch 'ver van m'n bed'.

  Iedere boer zegt dat hij/zij gaat vaccineren als iedereen dat doet want niemand zit te wachten op een ruiming van z'n bedrijf of achtertuin.
  Het gaat alleen maar om geld (investering & afzet), de wil is er wel want uiteindelijk zijn we allemaal 'geciviliseerde' mensen toch?
  We leven helaas nog in de Middeleeuwen wat dierziektebestrijding betreft.

Of registreer je om te kunnen reageren.