Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Roermond gaat overlast ganzen aanpakken

Roermond lijdt onder de uitwerpselen van een almaar uitdijende populatie van verwilderde tamme ganzen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Judit

  Nestbeheer is de oplossing. Elke broedperiode de eieren insmeren met maisolie, dan drogen ze binnen tien dagen uit. Zo controleer je de populatie. Bovendien moet de gemeente Roermond betere voorlichting geven want mensen moeten die vogels geen brood voeren. Brood geeft enorm veel poep. Voorkomen is altijd beter dan "genezen". En is het echt geheel uit de klauw gelopen, dan kan het diervriendelijke bedrijf Hofganzen uit Coevorden ingeschakeld worden om de ganzen weg te halen, zodat inderdaad alle ganzenfamillies intact blijven. Hofganzen herplaatst de ganzen. Dit, in tegenstelling tot Duke Faunabeheer die de ganzen vergast.

 • no-profile-image

  gerard

  Misschien kan je ze ook verplaatsen(-;)

 • no-profile-image

  Paul

  Veel boeren lijden er ook onder,
  het lijkt wel of ieder jaar de ganzenpopulatie verdubbeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.