Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Grote verschillen gezinsinkomens in pluimveesector

Tussen de gezinsinkomen van leghennen- en vleeskuikenhouders bestonden vorig jaar grote verschillen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  w. elst

  Hier blijkt nogmaals dat men beter niet de markt achterna kan lopen zoals een paar jaar geleden is gebeurt toen het slecht ging met de vleeskuikens en vermeerdering en omschakelde naar scharrelkippen. mede door aansporing van voerfabrieken, eierhandelaren en banken natuurlijk.Zeker zoals men nu weer de goede prijzen ziet bij de vleeskippen wat hun overigs van harte gegund is.

 • no-profile-image

  Johan Bouwhuis

  Wij hebben al sinds 1991 scharrelkippen en we hebben vorig jaar het slechtste jaar gehad sinds we zijn begonnen met scharrelkippen (nog slechter als 1999 dioxinecrisis) Ik stoor mij er dan ook erg aan dat ik steeds berichten moet lezen dat de legsector goed geboerd heeft terwijl dat voor onze sector het tegendeel is. We proberen van alle kanten de prijs wat hoger te krijgen maar het helpt niet als de krant steeds signalen afgeeft dat het goed gaat met de legsector,de handel en de retail denkt dan dat het nog wel kan voor deze lage prijs. Ik vraag dus bij deze om een eerlijk beeld te geven van de situatie en eerst eens goed te informeren voor dat er wat geschreven wordt

  Groeten Johan Bouwhuis

Of registreer je om te kunnen reageren.