Pluimveehouderij

Achtergrond

Annemarie Goedmakers

Milieudefensie heeft sinds zaterdag 2 juni 2007 een nieuwe voorzitter: Annemarie Goedmakers.

Annemarie Goedmakers (59) is op de algemene ledenvergadering gekozen tot voorzitter. Deze vergadering van Milieudefensie was in Zevenaar op zaterdag 2 juni 2007.

'Problemen intensieve veehouderij’
Annemarie Goedmakers zegt trots te zijn bij te kunnen dragen aan het werk van Milieudefensie. 'Dankzij Milieudefensie is bijvoorbeeld het eerste geslaagde burgerinitiatief een feit. De Tweede Kamer gaat nu praten over oplossingen voor de problemen die de intensieve veehouderij veroorzaakt. Ik hoop samen met Milieudefensie verder bij te dragen aan het maatschappelijk debat en duurzame oplossingen.'

Andere werkzaamheden
Annemarie Goedmakers is zelfstandig ondernemer en werkt aan de natuurontwikkeling in Nederland en Afrika. Ook is Annemarie Goedmakers voorzitter van de Foundation Rural Energy Services (FRES). Deze organisatie richt zich op projecten voor zonne-energie in Mali en Zuid-Afrika.

Eerdere werkzaamheden
Annemarie Goedmakers is gepromoveerd als aquatisch ecoloog. Ze was Europees Parlementslid voor de PvdA. Ook was ze directeur Duurzame Energie bij Nuon. Verder is Annemarie Goedmakers hoofd geweest van de afdeling Internationale Multilaterale Betrekkingen van het ministerie van WVC.

Opvolgster van Nel van Dijk
Annemarie Goedmakers als voorzitter van Milieudefensie Nel van Dijk op die voorzitter was sinds 2002.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.