Pluimveehouderij

Achtergrond

Legvoeders met raapzaadproducten

Agrifirm in Meppel heeft – als eerste voerfabrikant – legvoeders met raapzaadproducten opgenomen in haar voerprogramma.

De legvoeders met raapzaadproducten van Agrifirm zijn speciaal bedoeld en geschikt voor TMA-vrije leghennen.

Duizenden euro's besparen

Pluimveehouders kunnen met legvoeders met raapzaadproducten voor TMA-vrije kippen enkele duizenden euro’s per jaar op de voerkosten besparen. Raapzaadschroot en -schilfers zijn een goede eiwitbron, die aanmerkelijk goedkoper is dan soja.

TMA-vrije leghennen

In legpluimveevoeders werd raapzaad maar weinig gebruikt, omdat deze grondstof kans op smaak- (en geur)afwijking bij de eieren geeft. Deze afwijking is genetisch bepaald en gekoppeld aan het zogeheten TMA-gen . Fokbedrijf Lohmann Tierzucht levert sinds 2006 in Nederland via Broederij Verbeek in Renswoude TMA-vrije leghennen. Fokbedrijf Hendrix Genetics verwacht in 2009 TMA-vrije leghennen op de markt te hebben.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.