Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Bé en Hilda Schuitema

Het echtpaar Bé en Hilda Schuitema uit Mussel is genomineerd als 'Agrarisch Ondernemer 2007'.

De jury van de verkiezing ‘Agrarisch Ondernemer 2007’ heeft vijf genomineerden bekendgemaakt. Bij deze genomineerden horen dus Bé en Hilda Schuitema.

Akkerbouw, vleeskuikens en biogasinstallatie
Bé en Hilda Schuitema hebben een gemengd bedrijf waar akkerbouw, pluimveehouderij en een biogasinstallatie worden gecombineerd. Op het bedrijf is een kringloop ontstaan waarbij stro en graan voor de vleeskuikens wordt gebruikt. De pluimveemest gaat in de biogasinstallatie en de groene stroom wordt weer op het bedrijf benut. De digistaat gaat weer als mest op het land.

Juryrapport: 'uniek bedrijf in moeilijke omgeving'
Er wordt op deze manier een positief energierendement behaald op het bedrijf van Bé en Hilda Schuitema en dat is uitzonderlijk, aldus het juryrapport. Verder zegt het rapport: ‘Deze ondernemers zijn er in geslaagd om in de loop der jaren een uniek bedrijf op poten te zetten in een omgeving die vaak als bijzonder moeilijk wordt beschouwd. Bé en Hilda Schuitema houden er niet van op betere tijden te wachten; ze nemen zelf het initiatief. Voortdurend zijn zij op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zij durven hun nek uit te steken. Dat zij daarbij af toe tegen de muur aan lopen deert hen niet. De daadkracht en het doorzettingsvermogen van deze ondernemers zijn indrukwekkend.’

In Pluimveehouderij
In Pluimveehouderij 11 november 2007 besteedden we aandacht aan het bedrijf en de ‘energieactiviteiten’ van de Schuitema’s.

Initiatief van Agrarisch Dagblad
• De verkiezing van de Agrarisch Ondernemer 2007 is een initiatief van het Agrarisch Dagblad.
• Sponsors zijn ABN-AMRO, Gibo Groep en Vion Food Group.
• De verkiezing heeft plaats op woensdag 28 maart in Golden Tulip Hotel Figi te Zeist.

Foto

Albert Papenburg

Eén reactie

  • no-profile-image

    E.J.de Boed

    Hartelijk Gefeliciteerd,Ik ben erg trots op jullie.Een goed ondernemersschap,durf en doorzetting vermogen.Succes!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.