Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 52: druk op de eierprijzen

Het is eigenlijk niet goed mogelijk in deze kerstweek een beeld van de eiermarkt te krijgen. Veel bedrijven hebben de poorten gesloten en er valt enkel wat over de dagen na Kerstmis te melden. De pakstations die geraadpleegd zijn, spreken voor die dagen na Kerstmis van een redelijke eiermarkt, waarbij de volumes toch nog goed weglopen. De herbevoorrading is dus goed op gang gekomen.

Het wordt wel wat moeilijker om een beeld van de eierprijzen te krijgen. Er zijn pakstations die daar nauwelijks wat over kunnen melden, omdat er deze week vanwege de kerstdagen uiteraard ook niet zo veel gehandeld werd in eieren.

Er zijn echter enkele pakstations die aangaven dat het wat moeilijker lijkt te worden om het prijspeil van de week van voor Kerstmis te handhaven. Deze pakstations meldden dat de eierprijzen van vrijwel alle soorten en gewichtsklassen dus wat onder druk staan. Doordat het aanbod kooi-eieren volgens deze informanten wat ruimer is en enkele eiproductenfabrikanten deze week dicht zijn, lijken de prijzen in het kooisegment wat meer te dalen dan die van scharreleieren. Omdat het slechts over wat spaarzame meldingen gaat, lijkt dat zeker niet voor de gehele eiermarkt te gelden.

Al met al, een rustig marktbeeld bij de consumptie-eieren.

(bron: PVE)

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.