Pluimveehouderij

Achtergrond 157 x bekeken

Week 51: slachtkippen: weer lager

De slachtkippenprijs staat sinds week 47/2007 onder druk en ook deze week daalden de slachtkippenprijzen. Vorige week was de daling over de hele linie 2 cent, nu gaf de NOP-slachtkippenprijs opnieuw een daling van 2 cent te zien, bij Pluimveebeurs Barneveld en in Deinze bedroeg de daling van de slachtkippenprijs 1 cent.

De slachtkippenprijzen kenden eerder dit jaar juist een voortdurende stijging: zo steeg de Barneveldse slachtkippennotering voor bruine kippen van 7 cent in week 29/2007 naar een top van 29 cent in week 44/2007. Nu in week 52/2007 staan de bruine kippen op Pluimveebeurs Barneveld op 23 cent.

De prijs voor de vleeskuikenmoederdieren bleef bij de NOP en Pluimveebeurs Barneveld gelijk, maar daalde in Deinze met 2 cent.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.