Pluimveehouderij

Achtergrond 143 x bekeken

Week 50: rustige kuikenmarkt

Vergeleken met enige tijd geleden wordt het wat rustiger op de vleeskuikenmarkt. Desondanks houdt de kuikenmarkt zich nog steeds goed, zeker voor de tijd van het jaar.

De prijzen voor slachtrijpe kuikens voor komende week veranderden dan ook niet. Op de Barneveldse beurs bleven de niet-contractgebonden lichte en zware kuikens €0,83 tot €0,85 noteren. De basiscontractnotering staat voor de 12e week op €0,775.

Er is, net als voorgaande weken, wat druk op de kuikenvleesafzet naar het Verenigd Koninkrijk door de onvoordelige verhouding tussen euro en pond.

AI-dreiging vanuit Polen

De vogelgriepontwikkeling in Polen zorgt voor enige onrust op de kuikenmarkt. De indruk bestaat dat de Polen de situatie nog niet onder controle hebben. Er komen steeds nieuwe gevallen bij. Op 12 december 2007 meldde de veterinaire autoriteit dat het virus ook heeft toegeslagen in het noordoosten van Polen, in Elblag. De komende weken zit de vleeskuikensector daarom nog met kromme tenen. Vanwege de handelscontacten tussen Nederland en Polen, maar vooral vanwege het heen en weer reizen van Poolse medewerkers van vangploegen.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.