Pluimveehouderij

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

Week 49: stabiele kuikenprijzen

De markt van kuikenvlees is nog steeds redelijk vriendelijk.

De consumptie in Nederland blijft op niveau en daardoor ligt de vraag van de retailers naar vers kuikenproduct op een behoorlijk peil.

Veertien dagen terug werd gemeld dat de kuikenprijzen zo hier en daar wat onder druk lagen, maar dat lijkt nu toch mee te vallen. Vers kuikenfilet is weliswaar wat moeizamer in prijs vast te houden, maar over het algemeen spreekt men toch van een stabiele situatie.

Het kuikenaanbod is ruim voldoende en er wordt nog redelijk veel geslacht. Overigens zijn de meningen wisselend: er zijn slachterijen die het aanbod als erg ruim kwalificeren, maar evenzovele vinden dat wel meevallen.

De kuikens werden enkele weken terug over het algemeen wat zwaarder aangeboden, maar vooral vorige week is weer op wat lichtere gewichten geslacht. Het aanbod in dieren kan dus nog steeds ruim zijn, terwijl dat in kilogrammen mee kan vallen.

Voor het merendeel worden de in te vriezen kuikendelen voor directe levering afgezet, dus met de voorraden ingevroren kuikenvlees valt het mee. Dat is gezien de sterke toename van de kuikenvleesproductie opmerkelijk. Het geeft eens te meer aan dat het met de afzet van kuikenvlees al geruime tijd goed zit.

De vraag naar kuikenbouten vanuit enkele Oost-Europese landen is goed. Vooral Roemenië is goed in beeld. De kuikenboutenprijzen tendeerden 14 dagen terug wat naar beneden, maar zijn nu redelijk goed vast te houden.

De vraag naar kuikenvleugels vanuit het Verre Oosten staat nog onder druk door de koersverhouding euro/dollar, maar de lucht lijkt wel wat op te klaren.

(bron: PVE)

Albert Papenburg

Eén reactie

  • no-profile-image

    M Heijs

    En dan lees je als vermeerderaar op dezelfde site dat een slagterij 450 medewerkers via de cao wil verplichten om structueel op een 6e slachtdag, de zaterdag, elke week te werken.
    Is er dan toch zo een goede markt te verwachten de komende jaren????

Of registreer je om te kunnen reageren.