Pluimveehouderij

Achtergrond 247 x bekeken

Start Feeder-voergoot

De Start Feeder-voergoot voor opfokleghennen kunnen kuikens niet meeliften of vast komen zitten.

De Start Feeder-voergoot heeft als basis het kettingvoersysteem. Dankzij de Start Feeder komen in de startfase van de opfok geen meeliftende of vastzittende kuikens meer voor, aldus fabrikant Vencomatic.

De Start Feeder heeft gaten in de voergoot, waar de jonge opfokdieren door kunnen eten. De zitstok is met een eenvoudig mechanisme in hoogte verstelbaar zodat jonge kuikens niet in de voergoot kunnen komen, maar er later voor de hennen wel voldoende ruimte is om van boven uit de goot te eten.

De Start Feeder-voergoot heeft verder als voordeel dat een opfokker niet meer hoeft bij te voeren in de opstartperiode. Door het voerniveau te verlagen loopt het voer uit de gaten in de zijwand van de voergoot. Zo gaan de kuikens sneller uit de voergoot eten.

De Start Feeder biedt in de opstartfase meer en beter bereikbare vreetplaatsen, doordat de kuikens niet meer in de voergoot gaan zitten.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.