Pluimveehouderij

Achtergrond

Johan Visser

Scheidend financieel directeur Johan Visser van de Storteboom Group is zaterdag 15 december 2007 geridderd.

Johan Visser werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau op zijn 60e verjaardag bij zijn afscheid van de Storteboom Group. Hij begon in 1989 als hoofd administratie bij Storteboom in Kornhorn. Johan Visser blijft in 2008 nog als adviseur aan de Storteboom Group verbonden. Johan Visser blijft ook actief als bestuurslid van Nepluvi, de Vereniging van de Nederlandse pluimveeverwerkende industrie.

Johan Visser heeft een belangrijke rol gespeeld bij de doorstart in afgeslankte voerm van Storteboom in 2003. In dat jaar ging de pluimveeslachterij failliet als gevolg van de vogelgriepcrisis. Het slachten van kippen en de kippenvleesexport werd stilgelegd wegens de vogelgriepuitbraak in Nederland. De inzet, het doorzettingsvermogen en de overtuigingskracht van Johan Visser maakte de doorstart van Storteboom mogelijk, aldus burgemeester Tjeerd van der Zwan van Achtkarspelen. Johan Visser verdiende zijn lintje ook vanwege zijn maatschappelijke verdiensten.

Na de doorstart werd Johan Visser financieel directeur van de Storteboom Group met vestigingen in Kornhorn en Putten. Dit jaar werd het bedrijf uitgebreid met een nieuwe slachterij in Polen. Daarmee behoort Storteboom tot de gevestigde orde op de Europese pluimveemarkt. Momenteel telt het bedrijf ruim duizend medewerkers, waarvan er circa driehonderd wonen in de gemeenten Achtkarspelen en Grootegast.

• Meat&Meal: 'Redder' Storteboom geridderd

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.