Pluimveehouderij

Achtergrond

H5N1 in Brandenburg

In het noorden van de Duitse deelstaat Brandenburg is vogelpest uitgebroken. Het Brandenburgse ministerie van Landbouw heeft dit vanmorgen laten weten.

De ook voor mensen gevaarlijke griepvariant H5N1 is er vastgesteld. De elf dieren van de eigenaar zijn gedood. De geëigende maatregelen worden in en rond het besmettingsgeval genomen. Rondom Kreis Oberhavel is een afgesloten gebied ingesteld met een straal van 3 kilometer.

Aan de griepvariant zijn sinds eind 2003 meer dan tweehonderd mensen bezweken, vooral in het zuidoosten van Azië. Vandaag meldden de autoriteiten en de Wereldgezondheidsorganisatie de eerste patiënt in Myanmar. Het gaat om een zevenjarig meisje uit het noordoosten van het land, dat de griep opdeed maar inmiddels is hersteld. In Myanmar is al sinds februari 2006 gevogelte het slachtoffer van vogelgriep.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.