Pluimveehouderij

Achtergrond 284 x bekeken

GD in meeste gevallen voor ILT-vaccinatie

De Gezondheidsdienst voor Dieren raadt ILT-vaccinatie niet af voor de gehele pluimveestapel, maar alleen voor vleeskuikens in de regio met ILT-uitbraken. In de meeste situaties adviseert GD juist om wél te vaccineren.

Het GD-advies ziet er als volgt uit:
• Bij opfokleg- en opfokreproductiedieren adviseert GD nadrukkelijk de ILT-vaccinatie correct uit te voeren en daarbij de oogdruppelmethode te gebruiken. Dit advies geldt niet alleen in de regio’s met ILT-uitbraken maar in heel Nederland.

• Bij vleeskuikens daarentegen wordt de ILT-vaccinatie buiten de regio’s waar ILT voorkomt, door GD sterk afgeraden. In de regio’s met uitbraken worden – begrijpelijkerwijs- toch wel koppels vleeskuikens gevaccineerd.

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.