Pluimveehouderij

Achtergrond 160 x bekeken

CNV wijst eindbod Plukon af

De leden van CNV Vlees en vis hebben vandaag het CAO-eindbod van kipverwerker Plukon afgewezen.

De vakbond houdt nu alle opties open, inclusief acties. Het conflict spitst zich toe op het werken op zaterdag. Plukon wil dat de 450 medewerkers van de vestiging in Wezep waar het bedrijf kant en klaar maaltijden produceert voor ondermeer Albert Heijn, zes zaterdagen per jaar gaan werken. Tot nu toe wordt het zaterdagwerk uitgevoerd door vrijwilligers en uitzendkrachten.

De CNV leden zien de noodzaak niet in van verplicht werken op zaterdag en keren zich om die reden tegen het eindbod van Plukon. De leden van FNV bondgenoten stemmen morgen over het eindbod van Plukon. Plukon was vandaag niet in staat een reactie te geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.