Pluimveehouderij

Achtergrond 161 x bekeken

Week 48: prijsdaling kooi-eieren

Op de eiermarkt is de prijstendens in het kooisegment dalend. Toch blijft het beeld op de eiermarkt nog wel vriendelijk ogen. Over het algemeen ligt de eierprijs nog steeds behoorlijk hoog, zeker vergeleken met andere jaren rond deze tijd.

De bestellingen van eieren in het algemeen blijven op peil, doordat de eierconsumptie nog op een behoorlijk niveau ligt.

De eierprijzen in het alternatieve eiercircuit weten zich redelijk te handhaven en daar realiseert men in een enkel geval nog wel eens een wat hogere eierprijs. Het aanbod scharreleieren is normaal.

Dat in het kooisegment de prijzen dalen komt vermoedelijk doordat er nogal wat kooi-eieren boven de markt hangen. Niet dat het aanbod zo extreem groot is, maar de vraag van de eiproductenindustrie naar kooi-eieren valt wat tegen.

Het wordt nu de feestdagen naderen moeilijk om de behoefte aan eieren te schatten. Veel eierverwerkers zullen over een week of drie even de poorten sluiten en niemand wil dan met extreem grote voorraden eieren blijven zitten.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.