Pluimveehouderij

Achtergrond 156 x bekeken

Week 47: stabiele eiermarkt

De eiermarkt lijkt wat te stabiliseren, maar de toon blijft vriendelijk.

De vraag van de retail naar consumptie-eieren is op zich wel goed, maar de prijsstijgingen van de laatste tijd lijken nu wel voorbij te zijn. Begin deze week was een enkele discounter nog wel genegen om iets meer voor de eieren te betalen, maar dat zijn uitzonderingen. De eierconsumptie blijft nog steeds goed op peil

Het stabiliseren van de eierprijzen geldt vooral voor kooi-eieren, waarvan de pakstations voor het merendeel aangaven dat het hoogtepunt van de prijsontwikkeling inmiddels wel bereikt is. Daarentegen lijkt er een lichte krapte bij alternatieve eieren te ontstaan. Dit geldt met name voor biologische eieren.

De eiproductenindustrie vraagt wel en doet dat vooral voor wat lagere prijzen, alhoewel er ook niet echt veel van de prijs afgaat.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.