Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 46: vriendelijke vleeskuikenmarkt

De vleeskuikenmarkt blijft vriendelijk gestemd voor de tijd van het jaar. De vraag naar sommige onderdelen, met name kappen en bouten is wat rustiger. Desondanks weten de prijzen van slachtrijpe kuikens zich goed te handhaven.

De prijzen in België staan wat onder druk waardoor er Belgische kuikens naar Nederland komen. Dit was deze week te merken op de Barneveldse beurs. De zware kuikens voor levering komende week noteren een cent hoger, de vrije kuikens blijven in prijs gelijk. Zonder de ‘Belgische aanvoer’ had er wat meer in het vat gezeten.

De inleg van broedeieren blijft hoog waaruit afgeleid kan worden dat de slachterijen positieve verwachtingen hebben voor de marktontwikkeling de komende tijd.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.