Pluimveehouderij

Achtergrond 195 x bekeken 3 reacties

Week 45: kooplustige eiermarkt

Volgens de meeste pakstations blijft de situatie op de eiermarkt heel vriendelijk. De NOP-richtprijs noteerde aan het eind van de week bij zowel kooi-eieren als scharreleieren flinke plussen.

Heel goede vraag
De vraag naar eieren is heel goed en dat betreft dan vooral de kooplust van de diverse levensmiddelenkanalen. De eiproductenindustrie vraagt ook wel degelijk naar eieren. Ongesorteerd, scharrel of kooi: het maakt in principe niet uit, de interesse is er wel.

Hogere prijzen kleinverpakking
De eiproductenindustrie is over het algemeen niet echt genegen om wat hogere prijzen te betalen voor de eieren. In de kleinverpakking voor levering retail realiseren de pakstations daarentegen wel duidelijk hogere prijzen voor de eieren en dat lijkt vooral te komen doordat de eierconsumptie op dit moment op een hoog peil ligt.

Ei goed alternatief voor consument
Het is opmerkelijk dat het eierverbruik zo goed is. Dat komt mogelijk doordat diverse levensmiddelen in het algemeen behoorlijk aan de prijs zijn en een ei is voor de consument dan toch een prima alternatief.

Scharreleieren krap beschikbaar
Het eieraanbod is wat wisselend: scharreleieren zouden wat minder ruim beschikbaar zijn dan kooi-eieren, waar er toch wat meer van boven de markt hangen. De wat krappere beschikbaarheid van scharreleieren komt door de buitengewoon goede vraag in het verscircuit, maar ook door de interesse van de eiproductenindustrie in scharreleieren.

Albert Papenburg

Laatste reacties

 • no-profile-image

  scharrelkip

  Kan iemand mij dan even uitleggen waarom de kooi-eieren harder stijgen dan de scharrel-eieren.?
  Zitten er ergens zakkenvullers?

 • no-profile-image

  freilandkip

  wordt WAKKER(EI) Heren!

 • no-profile-image

  harry

  beste '

  20 jaar geleden ( die goede oude tijd )kregen we omgerekend meer voor een scharrelei als heden
  maar er moet wel veel meer geinvesteerd worden ( printers e.d en de mestafzet ) en dan niet te vergeten de hedendaagse voederprijzen die maar niet stoppen.
  wanneer gaat het (t)ei eens keren ??
  ik werk graag met veel plezier maar momenteel boer ik wel achteruit
  ze kunnen zeggen maar het voer gaat ooit weer zakken , dan nog komt die goeie oude tijd niet terug

Of registreer je om te kunnen reageren.