Pluimveehouderij

Achtergrond 213 x bekeken

Week 44: aanbod drukt kuikenprijs

Vrije lichte kuikens dalend - Was het vorige week de prijs van de zware niet-contractgebonden kuikens die het sterkst daalde, deze week zijn de lichte niet-contractgebonden kuikens aan de beurt. De prijs daalde met 3 cent naar €0,83–0,85. De prijs voor zware kuikens bleef ongewijzigd: €0,82–0,84. Daarmee liggen de vrije prijzen weer rond de basiscontractprijs (incl. toeslag)

Basiscontractprijs stabiel - De basiscontractprijs voor levering volgende week stabiliseerde op €0,775/kg inclusief btw.

Goede vraag - De vraag naar kuikenvlees blijft onverminderd goed, zowel in het Nederland als in andere EU-landen. De afzet naar derde landen verloopt daarentegen moeizaam, vanwege het hoge prijsniveau dat nog eens wordt versterkt door de hoge koers van de euro ten opzichte van de dollar.

Royaal aanbod - Het aanbod van vleeskuikens is royaal. Hierdoor staan kuikenprijzen onder druk. De verwachting is dat de kuikenvleesproductie de komende maanden nog verder zal toenemen. Willen de kuikenprijzen niet onderuit gaan dan zal de kuikenvleesconsumptie in Nederland en andere EU-landen moeten stijgen.

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.