Pluimveehouderij

Achtergrond 317 x bekeken 1 reactie

Prijs pluimveevoer snel naar top

November 2007 - De stijging van de voerprijzen gaat zo hard dat de hoogste prijzen van het pluimveevoer waarschijnlijk nog in 2007 worden bereikt. Voor het legmeel is de hoogste prijs vermoedelijk €27,50 en voor kuikenkorrel €35,50 per 100 kg.

Grondstoffenprijzen dalen
De grondstoffenprijzen bereikten in de eerste helft van september 2007 hun hoogste punt en vertonen sindsdien een dalende tendens. Een top in de grondstoffenprijzen leidt vaak binnen drie tot vier maanden tot een piek in de mengvoerprijzen.

Daling voerprijzen op zijn vroegst in mei
Om van een daling in de voerprijzen te kunnen spreken is het echter nog veel te vroeg. Zo'n prijsdaling op z’n vroegst in mei of juni beginnen. Gedurende de periode januari t/m april valt een stabiel niveau van de mengvoerprijzen te verwachten.

Eiwitrijke producten blijven duur
De daling van de voerprijzen moet van de kant van de granen komen. De oorzaak van de enorme stijging werd immers grotendeels ook door de granen veroorzaakt. Helaas blijven de eiwitrijke producten in 2008 duur, zodat dit de hoop op een grote voerprijsdaling wat tempert. Eiwit maakt toch nog wel een belangrijk deel van het mengvoer uit.

(bron: Stigevo)

Albert Papenburg

Eén reactie

  • no-profile-image

    manuel

    ik wilde vragen of jullie ook in de verkoop van kippevoer doen.
    Legkippen (legkrumel)
    Voor export

Of registreer je om te kunnen reageren.