Pluimveehouderij

Achtergrond

Positief advies Natura 60

Positief advies over Natura 60 naar LNV-minister.

De CPE-werkgroep interpretaties Leghennenbesluit gaat het Natura 60-volièresysteem van Big Dutchman bij LNV-minister Verburg voordragen voor een scharrelerkenning.

De CPE-werkgroep interpretaties Leghennenbesluit had zich over het Natura 60-volièresysteem van Big Dutchman gebogen, nadat er ophef over was ontstaan omdat het gemakkelijk is dieren erin op te sluiten en het daardoor ook als verrijkt kooisysteem te gebruiken zou zijn, ook tijdens de productieperiode, al naar gelang de vraag naar kooi- en scharreleieren.
De CPE-werkgroep interpretaties Leghennenbesluit stelt wel dat er wel een borging moet komen dat de scharrelruimte van het systeem gedurende de daglichtperiode voortdurend ter beschikking van de hennen staat en wil bovendien dat er diverse keren gedurende de productieperiode wordt gecontroleerd of de hennen de scharrelruimte daadwerkelijk gebruiken.

De CPE-werkgroep, waarin vertegenwoordigers van pluimveehouders, eierhandel en dierenbescherming zitten, geeft de LNV-minister advies over de uitvoering van het Legkippenbesluit. De werkgroep deed eerder uitspraak over de overgangstermijn van kooikippen (besteltermijn jonge hennen) en over het Salmet High-Rise-systeem.

Het Big Dutchman Natura 60-systeem, met een ’intern trappenhuis’, kreeg kort geleden KAT-goedkeuring.

• pdf-brochure Big Dutchman Natura 60

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.