Pluimveehouderij

Achtergrond

Maniker investeert in Noord-Korea

Maniker, een grote Zuid-Koreaanse pluimveeverwerker, heeft in oktober 2007 overeenstemming bereikt met Noord-Korea voor de bouw van een pluimveebedrijf in Noord-Korea.

Pluimveeverwerker Maniker heeft het voornemen later dit jaar met de bouw van het pluimveebedrijf te beginnen. Het pluimveebedrijf moet komen in de grensstad Kaesong, waar een inter-Koreaans industriecomplex is gevestigd. Het pluimveebedrijf moet volgend jaar operationeel worden. Er kan dan gebruik worden gemaakt van goedkope Noord-Koreaanse arbeidskrachten.

Noord-Korea zorgt voor de locatie en voor de arbeidskrachten voor de bouw van de pluimveeboerderij van Maniker. Hoeveel geld Maniker en de Zuid-Koreaanse overheid gaan steken in het pluimveebedrijf moet nog worden vastgesteld.

De overeenkomst tussen Maniker en Noord-Korea is beklonken in een vergadering in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang tijdens een bezoek van twee directeuren van Maniker, eind oktober 2007.

E-brochure Maniker

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.