Pluimveehouderij

Achtergrond

Bart Dalla Mura

CEO Bart Dalla Mura stapt op bij kalkoenproducent Bernard Matthews.

De opdracht van hoogste baas Bart Dalla Mura bij Bernard Matthews was om de omzet bij de kalkoenengigant aan te jagen.

Een woordvoerster van Bernard Matthews wilde niet zeggen of Bart Dall Mura is opgestapt of ontslagen.

Kalkoenengigant Bernard Matthews kende afgelopen jaren grote problemen. • In februari 2007 werd vogelgriepvariant H5N1 gevonden op de kalkoenenboerderij van Bernard Matthews in Holton in Suffolk aan de oostkust van Engeland. • In september 2006 werd een filmpje openbaar waarop twee werknemers van een leverancier van Bernard Matthews een balspel speelden met levende kalkoenen. • In januari 2005 omschreef tv-kok Jamie Oliver de kalkoensnack Turkey Twizzler van Bernard Matthews als 'junkfood'.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.