Pluimveehouderij

Achtergrond

Annemie Burger

Annemie Burger is per 5 november 2007 directeur-generaal van het ministerie van LNV.

A.M. (Annemie) Burger (50) volgt in de functie van directeur-generaal van LNV mr. R.M. (Renée) Bergkamp op die met ingang van 1 september 2007 benoemd is tot directeur-generaal bij het ministerie van Economische Zaken.

Tot 5 november 2007 was Annemie Burger directeur van de Algemene Inspectie Dienst (AID). Zij was dat sinds 1 januari 2006. De ondernemingsraad van de AID zegde begin juni 2007 het vertrouwen op in Burger. Annemie Burger geeft aan dat haar overstap niets heeft te maken met dit conflict en dat zich nu gewoon de kans voordoet om directeur-generaal te worden. Haar functie bij de AID wordt tijdelijk waargenomen door Rob van Lint.

Annemie Burger werkt sinds 1981 bij het ministerie van LNV. Vanaf 1990 heeft zij diverse directeursfuncties bekleed, waaronder directeur van een Regionale beleidsdirectie en directeur Landbouw.

Annemie Burger heeft gestudeerd aan Landbouwuniversiteit Wageningen, het huidige Wageningen UR.

Foto

Albert Papenburg

Of registreer je om te kunnen reageren.